Raşit Çetiner:”Yeni jenerasyon ile yeni hedefler”

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, 8 Ekim Cuma günü (yarın) Fransa ve 12 Ekim Salı günü Belçika ile oynayacaları özel maçlar öncesi takımdaki yeni yapılanmayı değerlendirdi.

2013 Avrupa Şampiyonası finalleri eleme grubu maçlarına kadar önlerinde yaklaşık sekiz aylık bir süreç bulunduğunu ve hedeflerinin finallere kalmak olduğunu belirten Çetiner: “1988-1989 jenerasyonu ile gruptan çıkamadık. Şimdi yeni bir takım oluşturmak için çalışmaya başladık. Önümüzdeki sekiz aylık periyotta yeni jenerasyon ile yeni bir takım oluşturacağız. Yetenekli ve geniş bir kadromuz var, bu defa finallere kalmak istiyoruz” diye konuştu. Çetiner, “Aralık ayında kuralar çekiliyor ve grubumuz belli olacak. Ağustos eylül gibi maçlarımız başlayacak. İyi bir takım oluşturmak için kulüpleri de zor durumda bırakmadan bu sekiz ayı iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu kadro ideal kadromuz değil, oynayacağımız hazırlık maçları ile ideal kadromuzu oluşturacağız. Sekiz aylık süreçte, hazırlık maçları ile eksik olan bölgelerimizi görüp gerekli değişiklikleri yapacağız” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni bir yapılanma içinde olduğuna değinen Raşit Çetiner özellikle altyapıya yatırımlar yapıldığını, ülke futboluna uzun yıllar hizmet edecek gençleri futbolumuza kazandırıp, ekip olarak yetiştiriciliğin yanında yarışmacı yönlerini de ortaya çıkarıp finallere kalmak istediklerini ifade etti.

Özel maçlardaki rakipleri de değerlendiren Çetiner: “Bu kamp döneminde iki hazırlık maçı yapacağız. Rakiplerimiz Fransa ve Belçika Avrupa’nın en güçlü futbol ülkelerinden, bizim için bu maçlar iyi bir sınav olacak. Sporcularımızın zorluk derecesi yüksek maçlarda nasıl oynayacaklarını görmemiz için iyi bir fırsat” diye konuştu.

Ümit Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Özgür ÇEK (MKE Ankaragücü), Serdar AZİZ (Bursaspor), Sakıb AYTAÇ (Dardanelspor A.Ş.), Serdar EYLİK (Denizlispor), Alper POTUK (Eskişehirspor), Emirhan ERGÜN, Yusuf Onur ARIKAN, Emre ÇOLAK, Serkan KURTULUŞ, Anıl DİLAVER (Galatasaray A.Ş.), Mahmut BOZ, Özkan KARABULUT, Soner AYDOĞDU (Gençlerbirliği), Abdulkadir KAYALI (Büyükşehir Belediyespor), Barış BAŞDAŞ, Şahin AYGÜNEŞ (Kasımpaşaspor), Furkan ÖZÇAL (Kayserispor), Alper ULUDAĞ (Alemannia Aachen), Burak KAPLAN (Bayer Leverkusen), Serdar GÜRLER (Sochaux).

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Leave a Reply