Kosova’nın Net Bir Gelecek Vizyonu Var

Harvard Üniversitesinde tebliğ sunan Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu Kosova’da yaşanan son gelişmelerhakkında bilgi verdi ve Kosova’nın gelecek için net bir vizyona sahip olduğunu söyledi.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Harvard Üniversitesinde tebliğ sunan Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu Kosova’da yaşanan son gelişmelerhakkında bilgi verdi ve Kosova’nın gelecek için net bir vizyona sahip olduğunu söyledi.
Savaştan sonra Kosova’da azınlık haklarının korunması yönünde gelen bir soruya Sejdiu ”Savaştan sonra Kosova uluslar arası kurumlarla birlikte Kosova’da herkesin rahatça yaşamasını sağlamaya çalışmıştır. Bağımsız Kosova’da ise kurumlar Ahtisari paketi’nde yer alan ilkeler doğrultusunda çalışmaktadır” dedi.
Sejdiu daha sonra Kosova’yı tanıyan tüm ülkelere teşekkür ederken Sırbistan’ın tanınmaya karşı çalışmalarını ve Kosova’nın uluslar arası örgütlere üye olmasını engellemesine değindi.
Sejdiu Uluslar arası Adalet Divanı’nın verdiği kararın çok önemli olduğunu bu kararla Kosova’nın bağımsızlığının uluslar arası hukuka karşı olmadığını söyledi.
Sejdiu, teblipğinin sonunda BM Genel Kurulu’ndaki son yaşanan olayları değerlendirdi ve Sırbistan ile yapacakları teknik görüşmelere vurgu yaparak ”Kosova’nın geleceğe yönelik net bir vizyonu vardır” dedi.

Kosova (e-ha) Oğuzhan Akın


2 Yorumlar to “Kosova’nın Net Bir Gelecek Vizyonu Var”

  1. BEdava film izle Says:

    bu siteyi seviyorum

  2. cok tesekkurler admin abi

Leave a Reply