Archive for Mayıs, 2009

Elveda Kavak Yelleri

Eylül’e kadar bekleyecez gene.Hiç sevmiyorum şu dizilerin tatile girmesini..

En sevdiğim (hatta sevdiğim tek dizi) dizi Kavak Yelleri sezon finaliyle dün gece Eylül’e kadar veda etti.Asla unutamam o sezon finalini.Ahh ahh.Şu gençlik havası nerelere getirdi Aslı’yı, Efe’yi,Mine’yi, Deniz’i…Efe gitti çeteciyle arkadaş oldu..Gitti başına duman oldu.Polis arıyor şimdi onu.

Mine dövüldü o kadar.Hala seviyor diyor.Sevdiğinden vurdu diye düşünüyor.Çok akılsızsın Mine!

Aslı en doğrusunu yaptı.Ama okulu okumalıydı.

Atakan Su’yu nasıl kaçırdı?Asuman’ı nasıl unuttu Su?Babası şoke oldu.O ne konuşma öyle!………

Asla unutamıycam bu sezon finalini.Kavak Yelleri’ni.Niye sevdim bu kadar bilmiyorum.Belki gençlik havası hala var bende.

Düzenleme:Sözüm senaryo yazana..Filmi çok değiştirdin.Eski tadı,tuzu kalmadı.Film eskisi kadar neşeli olmalı!..

Esra,Özür Dilerim Kardeşim!

Ya biri bana şu Wordpress’i öğretsin tamamen ya.Esra’nın yorumlarını onaylarken birden bir sayfa geldi nasıl yaptım hatırlamıyorum benim blog Esra’nın paneline gelmiş..Bu yazıdan sonra çözdüm durumu.

Tekrar tekrar özür dilerim.Kendimi cezalandırıyorum.Wordpress kullanmayı tam öğrenmeden blog yapanda hata.Artık Wordpress’i tamamen çözmeden yazı yazmıycam.Esra yine tekrar tekrar özür dilerim istersen hiç girmeyim artık bloguna.

Sorunu’da Kullanıcılar bölümüne girince çözdüm.Orda Esra’nın esraycr nickini gördüm allta sil seçeneği vardı.Bastım ve silindi.

Özürlerim hepinize

Enes.

Spam Maile Son!

Pek çok kişi bu günlerde spam mailler yüzünden rahatsız.Ama piyasadaki pek çok çözüm bu durumu azaltıyor.DandikMail sadece bunlardan birisi…

DandikMail sayesinde tek kullanımlık 15 dakikada kendini imha eden bir e-mail adresiniz oluyor.DandikMail’i kullanabileceğiniz alanlar ise bir girip çıkacağınız forumlara, sitelere kayıt olurken, tehlikeli gördüğünüz birisi sizinle iletişime geçmek istediği zaman vs.Kullanımı ise çok basit

  • Siteye www.dandikmail.com adresinden giriyoruz.
  • Siteye girdikten sonra Email adresini göster diyoruz.
  • Yeni mail adresimizi aldıktan sonra ilgili kişiye/siteye adresi veriyoruz(Alt bölümdeki kutudaki adresi veriyoruz).
  • Maili beklemeye başlıyoruz.
  • Maili beklerken belirlediğiniz zamanlarda mailleri kontrol etmek için yeşil yenile tuşuna basıyoruz.
  • 15. dakikanın bitimine az bir süre kala reklamın altında ki Bir 15 dakika daha beklemek istiyorum linkine basıyoruz.

Kullanımı çok kolay olan bu siteyi Yer İmleri(Sık Kullanılanlar)’nize eklemeyi unutmayın.Bir gün çok işinize yarayabilir.

Ooooh!Yazılılarım Bitti!

Kaç haftadır bu yazıyı yazmayı hayal ediyordum.Sonunda o gün geldi.Matematik sınavımı oldum ve bu kargaşadan kurtuldum!..

Hiç çalışmadan girmiştim sınava çünkü Matematik sevdiğim ve iyi olduğum bir ders.Hiç çalışmamamın bir sebebide kendime kızmam.Sınıf birinciliği için yarıştığım bir kız var.O önceki İngilizce yazılsında beni geçti ve benim hayaller suya düştü.Zaten 60 ve üzeri alsam beş geliyordu bende takmadım.

Zaten sorular kolaydı.Dersi dinleyene hepsi kolay zaten.Çok iyi geçti sınavım.Kendimle gurur duyuyorum nasıl o kadar iyi geçti diye.Size son bir şey söyleyeceğim.Dersi iyi dinleyin.Dersi dinlemezseniz evde ne kadar çalışırsanız çalışın anlamazsınız.Ve asla heyecan yapmayın.Kendinize güvenin.


Bu Blogun Yazarı Sensin!

Bir ilki gerçekleştiriyorum.Bundan sonra bu blogun yazarı sensin!Nasıl mı?Her hafta Cumartesi günlerine kadar enesisubasi@gmail.com mail adresine  yolladığın mekaleni/yazını elemeden geçiriyorum eğer kazanırsan Pazar günleri yazını bu blogda göreceksin!

Bunun için elbetti bazı kurallar var.Kuralsız şemalsiz yazarsak bir sürü spam olur.Adilce davranarak düşündüğüm kurallar şöyle;

  • Başkalarını aşağılayıcı ifadeler kullanmak,
  • Siyasete karşı aşağılayıcı lekeleyici ifadeler kullanmaki
  • Başkalarını aşağılayabilecek yazılar yapmak,
  • İmla kurallarına uyabildiğin kadar uymak(Hatalar olursa düzeltilecek.),
  • Reklam yapmak yasak.

Her hafta sonu kazanan yarışmacının yazısı yayınlanacak.Her on haftanın sonunda en güzel yazı seçilecek ve seçilen yazının yazarının blogunun reklamı sonraki on haftaya kadar blogda yer alacak!

Eğer yapabileceğine inanıyorsan hadi kap kalemi doğru sarıl enesisubasi@gmail.com’a…

"One Minute" Yazıya Döküldü..

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın DAVOS’taki “One Minute” tartışması kitaba konuk oldu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurdan Akıner, araştırmasını ”Siyasal Tarihin Kırılma Noktasına Medya Yoluyla Tanıklık: Van Minüt Efsanesi” adıyla kitaplaştırdı.

Akıner, “”Gazze: Orta Doğu’da Barış Modeli” oturumunda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile tartışan Başbakan Erdoğan’ın oturum yöneticisini protesto ederek paneli terk etmesinin ardından buradaki söylemlerin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yankı bulduğunu söyledi.

Akıner, Davos’ta yaşananların medya yoluyla aktarılışı ve izleyici-dinleyici kitlesi tarafından algılanışını ele aldığı ”Siyasal Tarihin Kırılma Noktasına Medya Yoluyla Tanıklık: Van Minüt Efsanesi” kitabı için aylar süren mülakatlarda, yaşları 20-28 arasında değişen 16’sı kadın 40 üniversite öğrencisiyle bir araya geldiğini kaydetti.


Pardus 2009

Ulusal Linux dağıtımımız Pardus’un 2009 sürümü için test dönemi başladı.Pardus 2009′da ki en önemli değişiklik KDE 4′ün kullanılması.

Sürüm Takvimi

Yeni Pardus İle Neler Geliyor?

Pardus 2009 hakkında Özgürlükiçin.com’a konuşan Onur KÜÇÜK “Yeni plazma teknolojisi ve görsel efektlerin yoğun olduğu KDE4  masaüstü sisteminin yanında Pardus teknolojilerinin yer aldığı masaüstü ortamını KDE4′e uyarlandığığını söyledi.

Sistem altyapısında ise yeni Linux çekirdeği sayesinde daha fazla donanıma destek vereceklerini söyleyen Onur KÜÇÜK, Ext dosya sistemi ailesinin en yeni üyesi olan Ext4 ile kullanıcıların çok daha kararlı ve performanslı bir sisteme sahip olacaklarını kaydetti. Pardus 2009 sürümü, diğer Pardus sürümleri gibi kullanıcılara kullanımı kolay, kararlı, hızlı, güvenli bir masaüstü ortamı ve binlerce özgür yazılımı kolaylıkla kurma ve kullanma şansı verecek.”

Blog'a veya Site'ye Chat Kutusu Ekleme

Pek çok sitede chat kutusu görmüşsünüzdür,hatta bu chat’lere katılmışsınızdır.Eğer blog yada  site hazırlıyorsanız bunları mutlaka içeriğinize katmak istemişsinizdir.Eğer öyleyse daha fazla beklemeden yazının devamını okuyun!…

Yazının devamını oku »

CSS