dizi izle
|
Blog
|
Göğüs Büyütücü
|
Üye Ol
|
Giriş
  
Kuaza
Free Image Hosting At site
Forgotten Password Vazgeç
Ana Sayfa Ekonomi Formula Fragmanlar Futbol Genel Konular Güncel Haber Müzik Spor Teknoloji Videolar Webmaster
2010 2. key param gözükmüyor-2010 key odemeleri-key odemelerı
Kategori: HaberEklenme Tarihi: Mar 24th, 2010Ekleyen: admin1
Share |

KEY ödemelerinin başlamasıyla birlikte uzun banka kuyruklarında sorununa bir de sorgulama problemi eklendi.

Listelerde ismi olmayanlara çözüm bulabilmek için yetkililer hızla çalışmaları başlatmasına rağmen gün içerisinde internet sitesinden sorgulama yapanların bir kısmı da önemli bir sorunla karşılaştı.

KEY sorgulaması için normalde şu işlemler yapılıyor. www.keyodemeleri.com sitesinde ilk açılış sayfasında GÜNCEL LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN linki tıklanıyor. Açılan yeni sayfada sadece TC KİMLİK NO ile giriş yapılan boş bir kutucuk bulunuyor. Bu kutuya TC KİMLİK numarasını giren eğer KEY alacağı yoksa alacağının olmadığı, varsa ne kadar olduğuyla ilgili bilgileri görebiliyor. Buna karşılık dün Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen mesajlar ve şikayetler, bu kutucuğa TC KİMLİK numaraları girilmesine rağmen sayfanın çalışmadığı yönünde bir problemin olduğu yönünde. Yani bazı KEY sahipleri bu kutucuğa kimlik numarasını girmesine rağmen hiçbir uyarı vermeden tekrar ana sorgulama sayfasına geri dönüldüğünden şikayetçi.

FARKLI BÖLGELERDEN DENETİN

Ödemeleri gerçekleştiren Emlak Konut GYO’nun bilgi işlem servisi yetkilileri KEY bilgilerini vatandaşlara iletebilmek için 6 serverla hizmet verildiğini, bu 6 serverdan birinde zaman zaman meydana gelen IP sorunu veya KEY sorgulaması için giriş yapılan bilgisayarın yaşadığı IP nuramasında yaşanan sorunlar nedeniyle bu tip sorunla karşılaşılabildiğini belirtiyor. Yetkililer sorunun, bilgisayarın yeniden kapatılıp açılması veya başka IP numarasına sahip bilgisayarlardan tekrar giriş yapılmasıyla çözülebileceğine dikkat çekiyor. Problemin bazı bölgelerde yaşandığı, özellikle İstanbul’un bazı bölgelerinde böyle bir sorun yaşanmadığı da gelen bilgiler arasında. İstanbul’da yaşayanlar için Anadolu yakasından, İstanbul dışındakiler içinse başka şehirlerden eş-dost ve akrabaya yaptırılacak sorgulamalarla istenen bilgiye ulaşılabileceği belirtiliyor. KEY’ini acilen sorgulamak isteyenler için sunulan bu çözümlerin dışında sorunun kısa süre içerisinde çözüleceği de gelen bilgiler arasında. Bu yöntemlerle hâlâ sorununu çözemeyenlerin sorunu Emlak Konut GYO’ya iletmesi öneriliyor.

KEY ÖDEME PARALARINI ALAMAYANLAR NE YAPACAK?

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY Birimi’nin, ilgili kurumlardan gönderilen belgeler doğrultusunda KEY anapara ve nema hesaplaması yaptığını belirterek, ”Bu listelerin hala hatalı olduğunu düşünenler, kendi kurumlarına başvurup gönderilen belgeler baksın” diye konuştu.

Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY Birimi tarafından, tasfiye kanunu çerçevesinde hazırlanan ilk listeye istinaden KEY Yardımı ödemeleri başladı. Ziraat Bankası, bu listelere istinaden, ilk gün 122 bin kişiye 76 milyon lira civarında ödeme gerçekleştirdi. ATM’lerden de ödeme yapılması nedeniyle, ilk gün yapılan ödemenin 80 milyon liraya yaklaşacağı düşünülüyor.

Bazı vatandaşların, Resmi Gazete’nin 21 Mart tarihli sayısında yayımlanan KEY listesinde yer alan ödeme tutarlarını yine hatalı bulduğu, daha önceki itirazlarına rağmen bu rakamların değişmediğini gördüğü belirlendi. Yine bazı vatandaşlar, hak sahibi olduğu halde daha önceki listelerde yer almadığını, zamanında itiraz etmelerine karşın yeni listelerde de yer almadığını kaydetti.

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY Birimi’nin kurumların kendisine gönderdiği belgelere göre işlem yaptığını, anaparaya göre nema hesapladığını belirterek, ”Bizim gönderilen belgelere göre yanlış nema hesaplamamazı söz konusu değil. Eğer bir sorun varsa ya belgeler gelmemiştir, ya yanlış gelmiştir. Vatandaşlarımızın bu durumda çalıştıkları kurumlardan ne belge gönderildiğine bakmaları gerekir” diye konuştu.

Hatalı gönderilen belgelerin kurumlara iade edildiği vurgulayan Sayın, yasa gereği 3 ayda bir yeni liste yayımlanacağını hatırlatarak, bu durumdaki vatandaşlara, bundan sonra yayımlanacak listeleri beklemelerini de tavsiye etti.

Bu arada, KEY ödemelerini Emlak Konut GYO’nun ”keyodemeleri.com” sitesinden sorgulamak için saniyede 25 bin kişinin bilgisayara giriş yaptığı, bu nedenle bazı vatandaşların bilgiye ulaşmakta zaman zaman sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Sistemin, 6 server ile 135 megabite kapasite ile hizmet verdiği kaydedildi.

haber : beyazgazete.com

Etiketler:, , , , , , , , , , , , ,
23 views
Yorum yok
 


Etiket Bulutu

Yazarlarimiz ve son yazilari
Sidebar 3ADS
Editorun sectikleri
Sidebar 4ADS